Anna Czerni jest jedną z moich ulubionych autorek i mogę być spokojna o to, że i wam przypadnie do gustu. W tej książce zawarła przepisy, których integralną częścią są: mleko, jaja i sery. Mogłoby się wydawać, że te składniki nie powalą nas na kolana, nic bardziej mylnego. Znajdziecie w niej przepisy na aromatyczne fondue w wielu odsłonach, suflety wytrawne jak i słodkie, czy szereg potraw pochodzących z różnych stron świata bazujących na jajach. Ale to nie wszystko, zaskoczy was ilość i przede wszystkim jakość zawartych w tej książce przepisów, odkryjecie nowe sposoby na wykorzystanie w kuchni jogurtu i mleka, dowiecie się jak podawać sery, a pomysły na szybkie śniadania ułatwią życie. Smaku całej książce dodają wkomponowane w tekst ciekawostki i wskazówki przygotowania potraw.
Warto ją mieć ponieważ:
podaje przepisy na dania, które choć proste w przygotowaniu, nie są zbyt często spotykane w naszych domach
zaskakuje tym, co możemy przygotować z produktów, które mamy na co dzień w naszej lodówce
dowiemy się wiele o historii powstawania wielu dań
przepisy pochodzą z różnych państw i ukazują dużą paletę smaków
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz