W zasadzie nie ma znaczenia w którym miejscu ją otworzymy, na każdej stronie znajdziemy przepis zaskakujący smakiem i aromatem stosowanych w nim przypraw. Całość podzielona jest na rozdziały wyznaczone ze względu na podstawowe dania czy produkty, te zaś na kolejne podrozdziały dokładniej omawiające węższe podgrupy. Przykładowo rozdział zupy został dodatkowo podzielony na podrozdziały omawiające gorące zupy mięsne, gorące zupy maślane i postne, zupy z wina i jagód-słodkie oraz chłodniki. Sprawia to że łatwo możemy odnaleźć grupę przepisów które nas interesują.
Warto ją mieć, ponieważ:
jest doskonałym kompendium kuchni staropolskiej
bardzo dobrze się z nią pracuje
przepisy zawierają wiele istotnych wskazówek
zawiera mnóstwo przepisów na dania których z pewnością nigdy nie próbowaliście.
bardzo dobrze się z nią pracuje
przepisy zawierają wiele istotnych wskazówek
zawiera mnóstwo przepisów na dania których z pewnością nigdy nie próbowaliście.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz